14 Haziran 2016 Salı

Aile Katılımı Etkinlikleri


Merhaba  :)

Öncelikle bu konu ile ilgili AÇEV'in sitesinde bulunan yazıdan bir kısım paylaşmak istiyorum..
Çocuğu tek başına düşünmek mümkün değildir, çocuk ailesi ile bir bütündür. Aileler çocukların ilk öğretmenleridir ve okula başlayana kadar çocuklarının gelişim ve eğitimlerinden birinci derecede sorumludurlar. Çocuklar okula başladığında bu sorumlulukları sona ermez, sadece bunları okulla öğretmenlerle paylaşırlar.
Eğitimciler olarak başarılı bir eğitim amaçlıyorsak, içine anne - babayı da alan, aile katılımını hedefleyen, planlamalar yapmak ve etkinlikler oluşturmak zorundayız. Ailelerin çocuklarının eğitimi konusunda sahip oldukları sorumluluk ve güç, planlı aile katılımı etkinlikleriyle sürekli ve etkin hale getirilebilir.
****"Aile katılımı; anne- babaların ve diğer aile üyelerinin, çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmaları için eğitim programına katıldıkları bir süreçtir" (Morrison, 2003).
 Aile katılımında amaç; okul ile ev arasındaki koordinasyonu sağlayarak çocukların gelişimlerinde ve eğitimlerinde birlikte hareket etmeyi sağlamak ve bu sayede bu süreci desteklemektir.
Şimdi sizlere yaptığımız etkinliklerden bahsetmek istiyorum. 3 gün boyunca belirlediğim etkinlikleri sınıfta velilerle uyguladık. SONUÇ: bol eğlence, bol kahkaha, gülen gözler :) Aslında baktığınız zaman sınıfta veya evde yapılacak olan bu çalışmalar kalabalık bir ortamda daha keyifli oldu. Velileri bu konuda endişeliydiler, ne yapacağız? Nasıl yapacağız? vb. ama 3 gün boyunca bu endişeleri ortadan kaldırdık. 
İşte yaptığımız etkinlikler; 
* Traş köpüğü ile oyun
 * Artık materyallerden kolye yapımı 
* Yoğurt yeme-yedirme yarışması (Anne çocuğa, çocuk anneye yedirdi)
 * Sabun köpürtme yarışması (Deney)
*Mumya Oyunu (Tuvalet kağıdı ruloları ile anneler çocukları sardı)
 *Kartopu Oyunu (Kağıtları buruşturduk, kartopu yaptık, anneler bir tarafa, çocuklar bir tarafa birbirlerine attılar)


Son olarak katılan tüm velilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Keyifli zaman geçirdik. Harikasınız <3
VELİ HABER KAĞIDI;

Yararlı olması dileğiyle, sevgiler..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder